Wokattuja vihanneksia ja kanaa

Vihannekset on hyvä vaihtoehto riisille. Ne näyttävät hyviltä eikä makuakaan voi moittia. Muuten hyvää annosta voi hiukan heikentää kuiviksi kypsennetyillä kanan paloilla.

Vihannekset ja kana sopii useasti hyvin yhteen. Tässä tuli kokeiltua wokattuja tuoreita vihanneksia. Kanan paloittelin ja kokeilin kypsentää sitä reilussa määrässä voita ja sokeria, eli tavallaan glaseerata. Tämä yritys ei oikein onnistunut, koska kanoista tuli vähän kuivia, mutta selkeesti tässä on jotain mitä kannattaa kehittää.  Pitää ehkä käväistä paikallisesta kiinalaisesta kysymässä kanan paistamiseen vinkkejä.

Wok on Kiinasta peräisin oleva syvä paistinpannu. Tavallisesti kun puhutaan wokkaamisesta, niin sillä tarkoitetaan ruoan pikakypsentämistä kyseisellä pannulla. Pikakypsennyksessä tarkoitus on, että vihannekset jäävät mehukkaiksi ja vähän napakoiksi. Väkivaltainen vihannesten käsittely wokattaessa saa ne luovuttamaan nestettä ja lopputulos ei ole paras mahdollinen. Pakasteviheksien kanssa maukas tulos on myös haaste. Pakastettaessa vihannesten rakenne menee rikki ja nestettä pääsee karkaamaan.

Monesti wokkaamiseen käytettävä öljy ohjeistetaan laittamaan suoraan pannuun, mutta itselläni on tullut tavaksi laittaa se suoraan vihanneksiin. Pannuni on valurautainen wokpannu, joka polttaa herkästi vihanneksia jos niitä ei ole öljytty. Pinnoitetut ja teräksiset on varmaan helpompia käyttää.

Kanan kanssa oli ehkä lämpöä vähän liikaa ja liian kauan. Aluksi meinasin kypsentää kanan ensin ja sitten glaseerata mutta päätinkin oikaista ja laitoin voin ja kanan yhtäaikaa. Seuraavalla kerralla pitää koittaa jotain muuta lähestymistapaa. Jotenkin tuo sokeri pitää tuohon kuitenkin saada tai sitten tehdä kastike erikseen. Tähän laitoin kastikkeen suoraan makeasta chilikastikkeesta.

Wokvihannekset

Näitä tarvitset:

  • 1/2 punainen paprika
  • 1/2 keltainen paprika
  • 1 porkkana
  • 1 punasipuli
  • 1/3 kurkku
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • makeaa chilikastiketta maun mukaan

Tee näin:

  1. Kuori ja paloittele porkkana. Porkkana kannattaa paloitella pienemmiksi kuin muut ainekset, koska se kypsyy hitaammin kuin muut.
  2. Poista paprikoista siemenet ja paloittele.
  3. Paloittele sipuli.
  4. Paloittele valkosipuli.
  5. Poista kurkusta vetinen sisältö ja paloittele.
  6. Laita kaikki ainekset kulhoon ja lisää ruokalusikallinen öljyä ja sekoita niin, että vihannekset on öljyisiä.
  7. Kaada vihannekset kuumaan wokki pannuun ja paista niitä niin kauan, että ne ovat melkein kypsiä.

Glaseerattu kana

Näitä tarvitset:

  • 1 kanafile
  • 20g voita
  • 1 rkl ruokokidesokeria
  • suolaa maun mukaan

Tee näin:

  1. Suokaloi kanafile.
  2. Paista kanasuokaleet kypsiksi voissa.
  3. Mausta suolalla. Huomioi, että voissa voi olla jo suolaa.
  4. Sekoita sokeri joukkoon niin, että se sulaa kanan pintaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä