Puolukkainen juustokakku

Piparitaikinapohjalla varustettu ja puolukoin koristeltu juustokakku sopii ihanasti jouluiseen pöytään.

Valmistin ystäväni Minnan kanssa hänen pöytälaatikkoreseptillään  makoisan juustokakun puolukoilla. Kakku on helppo valmistaa valmiista piparkakkutaikinasta.

Pohja

  • 250 g piparkakkutaikinaa

Painele piparkakkutaikina irtovuoan pohjalle ja nosta n. 5cm reunoille. Voit myös kaulita taikinan valmiiksi ja leikata siitä ympyrän pohjalle ja suikaleet reunoille.

Täyte

  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g puolukoita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, ja sekoita mukaan tuorejuusto. Kääntele joukkoon puolukat. Kaada täyte pohjan päälle. Paista kakkua uunin alatasolla 175°C noin 45 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä vielä 30 minuuttia.

Kuorrute

  • 200 g ranskankermaa
  • 1 rkl tomusokeria

Sekoita ranskankerma ja tomusokeri, ja levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä