Punaherukka-omena vispipuuro

Syyssadon punaherukat ja omenat kohtaavat mukavalla tavalla tässä helpossa jälkkärissä.

Kyllä on niin pinkkiä että!

Yläasteella päivät venyivät usein pitkiksi, ja meillä pitkänmatkalaisilla oli täten mahdollisuus saada iltapäivällä koulun ruokalassa välipalaa. Muistan sieltä elävästi vispipuuron. Se oli kevyttä kuin ilma. Makeaa ja kirpeää yht’aikaa. Vähän maitoa lautaselle, eikä paremmasta väliä.

Kummitädin poimimat punaherukat pyörivät samaan kattilaan omenien ja mannasuurimoiden kanssa. Toisessa jaksossa ne kohtaavat sähkövatkaimen. Kauden päätösjaksossa kaatuu maito.

  • 3 dl punaherukoita
  • 4 keskikokoista omenaa
  • 1 litra vettä
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1½ dl tummia mannasuurimoita
  1. Riivi ja pese herukat.
  2. Kuori ja lohko omenat, ja poista siemenkodat.
  3. Kiehauta vesi kattilassa.
  4. Keitä marjoja ja omenoita 10 minuuttia.
  5. Lisää sokerit.
  6. Vispaa mukaan mannasuurimot.
  7. Keittele hiljalleen 7 minuuttia.
  8. Jäähdytä.
  9. Vaahdota sähkövatkaimella.
  10. Nauti.

2 kommenttia artikkeliin “Punaherukka-omena vispipuuro

  1. Tämä oli muuten niin hyvää, että olisi voinut syödä rajattomasti vaniljakastikkeen kanssa!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä