Poro-pekoni-risotto

Maistuvaa risottoruokaa espanjalaisesta riisistä, valkoviinillä höystettynä

Saimme taannoin syksyllä näytteitä Alambiquen Espanjalaisesta valikoimasta. Kiitoksia heille hyvistä raaka-aineista. Käytin tässä risotossa heiltä saamaani Arroz Bomba riisiä, minkä pitäisi sopia erittäin hyvin risottoruokiin. Ja oikein hyvinhän se toimikin. Riisi pitää hienosti muotonsa keittämisen aikana turvoten kuitenkin reippaasti. Riisin lisukkeeksi kaivelin pakastimen perukoilta poron etuselkää ja paistelin kaveriksi pekonia. Risoton perustuksiin käytin samaa hyväksi todettua kaavaa kuin Metsäsienirisotossa.

Tarvitset:

  • 300 g poron etuselkää tai paistia
  • 1 pkt pekonia
  • 400 g risottoriisiä
  • 4 shalotti sipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0.375 l valkoviiniä
  • 1 l Riistalientä (joko itsekeitettyä tai fondia)
  • 85 g voita
  • 100 g Parmesan juustoa raastettuna
  • Suolaa, mustapippuria

 

Valmista näin:

  1. Laita riistaliemi kuumenemaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi.
  2. Pilko poro ja pekoni kuutioiksi.
  3. Sulata pannulle 15 g voita ja ruskista liha nopeasti (pinnat kiinni).
  4. Kauho lihat pannulta sivuun odottelemaan ja jätä rasva pannuun.
  5. Hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla läpinäkyviksi.
  6. Nosta lämpöjä ja lisää riisit ja paista niitä pari minuuttia kunnes tulevat hieman läpikuultaviksi.
  7. Lisää valkoviini ja reilu ripaus suolaa.
  8. Anna kiehua kunnes riisit ovat imeneet nesteen itseensä.
  9. Laske lämpöjä ja lisää sekaan noin kolmannes liemestä.
  10. Anna kiehua matalalla lämmöllä, välillä sekoittaen, kunnes liemi on imeytynyt. Lisää lientä pari desiä ja toista kunnes riisit ovat kypsiä. Jos jos liemi loppuu kesken niin lisää kuumaa vettä. Riisi on kypsää kun se on purutuntumaltaan napakka muttei jauhoinen.
  11. Lisää joukkoon lihat, loppu voi ja parmesan raaste. Sekoita kunnes voi on sulanut.
  12. Anna hautua kannen alla pari minuuttia. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla ennen tarjoilua.

 

Jos käy niin että risottoa jää niin siirrä se mahdollisimman nopeasti kylmään. Tämä risotto toimii arkiruokana, mutta oikeuksiinsa se pääsee viikonloppupöydässä hyvän punaviinin ja seuran kera. Tarjoa lisukkeena raikasta salaattia.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä