Peurapata ja kermainen chili-perunamuusi

Pataruokaa peuran lavasta kera kermaisen perunamuusin. Nam!

Sain ystävän ja Suoniemen Metsästysseuran kautta kokonaisen peuran paloiteltuna ja pakastettuna. Kiitos vielä kerran, Ville! Parikymmenkiloinen kaveri mahtui hädin tuskin pakastimeeni. Chili con peuran jälkeen kokeiltiin tehdä toisenlaista pataruokaa improvisoiden.

Luomulaatikon toimituksessa oli iso nippu varsiselleriä. Voisin avautua siitä, kuinka voimakkaasti se on yksi niistä erittäin harvoista asioista, joita en voi sietää. Mutta en tee sitä, vaan kerron siitä, miten lähdimme rakentamaan ideaa pataruoasta, johon selleri uppoaisi kuin huomaamatta. Ja tähän se totisesti uppoaa. Hyvä juttu, päästään siitäkin eroon :)

Pataan:

  • 500 g peuran lapaa
  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 prk (200 g) crème fraichea (18%)
  • 4 salottisipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 3 varsisellerin vartta
  • 2 makeaa suippopaprikaa
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 100 g makeaa maissia suolaliemessä (säilyke)
  • 200 g kuivattuja, kivettömiä luumuja
  • 1 rkl häränfondia
  • 4 dl punaviiniä
  • 5 dl vettä
  • 1,5 tl suolaa
  • 1,5 tl mustapippuria

Tee näin:

  1. Ruskista kuutiodut peuranlihat nopeasti pannulla voissa.
  2. Pienennä kaikki vihannekset ja sienet.
  3. Heitä kaikki ainekset valurautapataan ja sekoittele tasaiseksi.
  4. Hauduta ilman kantta pari tuntia ja vielä tunti kannen kanssa. Tarkista suolaisuus. Eeeeesy!

Padan lisukkeeksi voi taikoa helposti maustetun perunamuussin tähän tyyliin.

Kermainen chili-perunamuusi

  • 1 kg perunoita
  • 200 g ”paahdettu chili” tuorejuustoa
  • 50 g voita
  • 2 dl kevytmaitoa (luomu)
  • 1 tl suolaa
  • puska ruohosipulia
  1. Keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kaada ylimääräinen keitinvesi pois.
  3. Muusaa tuorejuusto ja voi mukaan.
  4. Sekoita mukaan maito.
  5. Mausta suolalla ja silputulla ruohosipulilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä