Kesäinen pyttipannu

Kaupasta jäi käteen Ruokapirkka lehti, jota selailtuani löysin uusista perunoista valmistettavan pyttipannun. Koska uudet perunat ovat yksi kesän parhaimmista asioista, niin tätä reseptiä oli kokeiltava.

Neljään annokseen pyttipannua tarvitset:

  • n 600 g uusia perunoita
  • 1 pkt makkaraa
  • 2-3 nippusipulia
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • öljyä
  • mustapippuria
  • muita mausteita (alkuperäisessä ohjeessa jotain Pirkan mausteseosta)
  • 4 kananmunaa

Pyttipannu valmistuu:

  1. Keitä perunat ensin kypsäksi. Mikäli perunat ovat pieniä riittää, että halkaiset ne. Viipaloi makkarat, suikaloi sipuli ja hienonna sipulien varret. Halkaise kirsikkatomaatit.
  2. Kuullota sipuleita pannulla. Lisää makkaraviipaleet pannulle ruskistumaan.
  3. Kun makkarat ovat ruskistuneet siirrä ne sipulien kanssa lautaselle odottamaan. Ruskista perunat pannulla.
  4. Kun perunat ovat ruskistuneet lisää sipulit ja makkarat takaisin pannulle. Mausta ja sekoita varovasti.
  5. Lisää pinnalle kirsikkatomaatit ja sipulien varret.
  6. Paista kananmunat ja tarjoile ne pyttipannun kanssa.

Lopputuloksena oli erittäin hyvä, mutta erilainen pyttipannu. Valmistus onnistuu myös esim. muurinpohjapannulla. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä