Hernesosekeitto mintulla

Mikäpä maistuisi paremmalta kylminä talvipäivinä kuin lämmin keitto. Foodgawkerin kautta löysin adaptaation Jamie Oliverin herne-minttusosekeitosta. Mielenkiintoinen yhdistelmä, jota oli kokeiltava.

Tarvitset nämä:

  • 400 g kotimaisia pakasteherneitä (n. 7½ dl)
  • 2 keskikokoista sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 luomuporkkanaa
  • 5 dl kanalientä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 tl kuivattua minttua
  • ½ tl suolaa

Etene tähän tyyliin:

  1. Ota pakasteherneet sulamaan huoneenlämpöön.
  2. Silppua sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Freesaa niitä pienessä määrässä öljyä. Anna hautua pienellä lämmöllä 5 min.
  3. Lisää kanaliemi. Valmistin kanaliemen Knorrin Fond ”du Chef” -löllöistä (1 löllö + 5 dl kuumaa vettä). Kuumenna kiehumispisteeseen.
  4. Lisää herneet. Jätä muutama herne koristelua varten
  5. Keittele hiljaisella lämmöllä max 10 min. Pitkä keittoaika vaikuttaa harmaannuttavasti herneiden iloisen vihreään väriin, joten älä ylikeitä kuten minulla kävi.
  6. Lisää sitruunamehu, minttu ja suola.
  7. Aja blenderillä tai sauvasekoittimella tasaiseksi.
  8. Koristele rouhitulla mustapippurilla, herneillä ja maustamattomalla jogurtilla.

Erittäin nam, kevyttä ja terveellistä. Eittämättä parhaimmillaan dagen efter. Keittoa riittää 3-4 ruokailijalle. Tuoretta minttua ei kaupan yrttihyllystä tällä viikolla löytynyt, sitä pitää vielä kokeilla.

Foodgawkeria voisi selailla päivät pitkät. Kuvat houkuttelevat kokeilemaan mitä hienoimpia luomuksia tai villejä reseptejä. Silmät syö ja mieli saa idearuokaa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä