Hasselpähkinäkakku mikrolla

Välillä on hyvä haastaa tutut tavat ja koittaa jotain uutta. Tällä kertaa kohteena oli Hasselpähkinäkakun valmistaminen tutun ja turvallisen uunin sijaan mikrolla. Hasselpähkinäkakun ohje poimittu Glorin ruoka & viini lehdestä (2/2011).

Helmikuun alussa mainitsimme, että saimme kutsun osallistua Whirlpoolin järjestämään Max blog award kisailuun. Tarkoituksena oli hyödyntää Whirlpoolin Max mikroaaltouunia perinteisen uunin sijaan. Niinpä… Tämä herätti epäilyjä myös meidän blogin tekijöiden keskuudessa. Blogiartikkelin aiheen, hasselpähkinäkakun, Max mikro hoiti kunnialla kotiin ja selkeästi nopeammin (8 min vs. 30 min). Vertailupohjaksi olisi hyvä päästä maistamaan uunissa valmistettua versiota, mihin valitettavasti oma aika ei tällä kertaa riittänyt. Ja sitten itse asiaan…

Tarvitset näitä:

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 10 g normaalisuolaista voita
  • 1 1/4 dl extra-neitsytoliiviöljyä
  • 200 g murskattua hasselpähkinää
  • 1/2 dl mannasuurimoita
  • 3/4 dl vehnäjahoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 sitruuna  (luomu)
  • mansikoita / tomusokeria / tms koristeeksi

Tee näin:

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella tai jos haluat päivityksen HeiaHeia sivustollesi niin käsin vispilällä.
  2. Sulata voi ja lisää oliiviöljyn kanssa muna-sokerivaahtoon.
  3. Sekoita kuiva-aineet keskenään toisessa kulhossa, jonka jälkeen yhdistä muna-sokerivaahdon kanssa.
  4. Raasta sitruunan kuori, purista sitruunan mehu ja sekoita ne taikinan joukkoon.
  5. Leikkaa paistovuoan pohjalle leivinpaperiarkki. Voitele leivinpaperi ja vuoan reunat.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 160-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Vaihtoehtoisesti ja nopeammin homman voi hoitaa asianmukaisella mikrolla 7-9 minuutissa. Oma kakku paistui Max mikron Crisp toiminnolla ja siihen soveltuvalla kakkuvuoalla.

Jos sinulla kommentteja artikkelista, mikrokokkailusta tai ehdotuksia kokeiltavaksi, niin jätä kommentti alapuolelle tai lähetä sähköpostia osoitteeseen info ättä hyvanmaunrajalla.fi.

Hyvanmaunrajalta,

Jan


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä