Arkistot:
Viimeiset 12 kk:
Avainsanat:
10 käytetyintä:
Linkit:
  • Tietoa blogista
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • RSS-syöte
  • Sovellus Ovi Kaupassa

Suppilovahverokeitto


Tuoreita odotellessa viimesyksyiset kuivatut vahverot päätyvät kermaiseen keittoon kera Koskenlaskijan.

Viime syksynä kävin elämäni ensimmäistä kertaa sienimetsässä. Uskaltauduin sinne, koska sain mukaani sienitiedon asiantuntijoita. Sienet ovat vähän hankalia tapauksia, jos aiheeseen ei ole paneutunut. Suppilovahveron tunnistamiseen sain hyvät ohjeet, ja se onkin mukava ja hyvänmakuinen kaveri. Tänään keitin sopan omin kätösin poimituista, syksyllä uunissa kuivatuista vahveroista.

Sienet ja kaverit:

  • 3 dl kuivattuja suppilovahveroita (muistaakseni n. litran verran tuoreena)
  • 3 dl kermaa
  • 1 sipuli
  • 8 dl kasvislientä
  • 125 g kylmäsavuporo Koskenlaskijaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl vettä

Soppa valmistuu näin:

  1. Laita kuivatut sienet likoon kermaan pariksi tunniksi.
  2. Pilko sipuli ja kuullota se keittokattilan pohjalla pienessä määrässä rasvaa.
  3. Kaada mukaan kasvisliemi. Valmistin liemen 8 dl vettä + 1 Knorr fon du Chef -kasvisliemilöllö.
  4. Paloittele joukkoon Koskenlaskija ja anna sen sulaa.
  5. Kaada mukaan sienet kermoineen.
  6. Hauduttele 10 min.
  7. Valmista suuruste sekoittamalla vehnäjauhot kylmään vesitilkkaan. Kaada pieninä annoksina nauhamaisesti kiehuvan kuumaan keittoon samalla sekoittaen.
  8. Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.
  9. Koristele paprikalla, persiljapestolla (persiljaa, kurpitsansiemeniä ja oliiviöljyä blenderissä sekaisin), kurpitsansiemenillä, leipäkrutongeilla ja ruohosipulisilpulla.

Kuten monen muunkin ruoan kanssa, tämän maku syvenee ajan kanssa ja on parhaimmillaan päivänä seuraavana. Nam.

Nythän alkaa olla taas ajankohtaista painua sieneen. Metsään mars.



Tsekkaa myös nämä:

4 kommenttia artikkeliin “Suppilovahverokeitto”

  1. Kai Lindqvist kirjoitti:

    Hyvä Pojat

    Törmäsiin tyylikkääseen blogiinne etsiessäni vinkkejä suppilovahverokeittoon. Blogissanne yhdistyvät kaksi suuresti arvostamani asiaa visuaalisuus ja kulinaarisuus.

    t: Kai Lindqvist, QFAP / kayakguru

    p.s. Itse olen tässä työuran muutoksen kynnyksellä. Vanha elämä löytyy täältä: http://www.jmgstudio.fi
    Ja uusi täältä: http://kayakguru.blogit.fi/

  2. Ritva kirjoitti:

    Kiva, että tunnet jo yhden sienen,jatka opiskeluasi, niitä on paljon. Keitto paranee huomattavasti, kun annat sen kiehua HILJAA vaikka toista tuntia, lisäät vasta sitten kerman ja reiluhkon lorauksen sherryä siitä keittiöpullosta… Sherry kuuluu hienoihin keittoihin ja maku paranee tosi paljon.

  3. Mikko S. kirjoitti:

    Yhdestä on hyvä aloittaa :) Kuulostaa herkulliselta tuo sherryinen vinkkisi, kiitos! Syksyä ja uusia sieniä keittoon odotellessa…

  4. [...] paettiin lopuksi sadetta. Olipa hieno päivä ja saatiin mahtavat parisen kiloa suppilovahveroita (ennestään tuttuja) ja erilaisia rouskuja! Löytyipä muutama kanttarelli ja [...]

Jätä kommentti