Lehmipoikakeksit

Isot ja pehmeät, mehevät keksit. Lasi kylmää maito(juomaa). Taas jaksaa!

Joskus tulee suuri halu saada jotain. Jotain makeaa. Vaikka keskellä yötä. Keksit valmistuvat nopeasti… Mitä jauhokaapissa? Yllättäen vaikka mitä. Ei kun leipomaan.

Näitä karjapaimenkeksejä olin tehnyt jo aikasemmin töihin. Ilmeisesti keksien nimi tulee niiden isosta koosta ja kyvystä tyydyttää lehmipojan keksinhimo? Ohjeen inspiraatio löytyi jo silloin Nooras Söta o saltiga -blogista. Nyt muuntelin ohjetta hieman ihanan tenttiinlukijan toiveiden mukaiseksi (lisänä rusinat).

Otin pari oikopolkua ja nopeutin valmistamista jättämällä pois munien ja sokerin vatkaamisen. Voinkin sulatin vaan mikrossa. Pekaanipähkinöitä ei ollut, tilalle pääsi hasselpähkinärouhe. Ja toimii hienosti!

  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • ½ rkl leivinjauhetta
  • ½ rkl ruokasoodaa
  • ½ rkl kanelia
  • ½ rkl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3½ dl kaurahiutaleita
  • 2½ dl kookoshiutaleita
  • 50 g rusinoita
  • 50 g hasselpähkinärouhetta
  • 100 g laktoositonta suklaata reilunkokoisina biitteinä
  • 170 g laktoositonta voita
  • 2 kanamunaa
  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Sekoita kaikki aineet voita ja kananmunia lukuunottamatta.
  3. Sulata voi varovasti mikrossa. Kaada mukaan, sekoita.
  4. Sekoita mukaan munat.
  5. Homma näyttää tässä vaiheessa vähän epämääräiseltä. Ei hätää. Ota käteen raskaammat vääntökeinot; kädet. Niillä saa muhennettua seoksen tasaiseksi isoksi köntsäksi, ihan kuin leipätaikinan.
  6. Ota köntti ja pyörittele siitä leivinpaperin päällä pötkylä. Jaa se ensin puoliksi ja sitten kumpikin puolikas puoliksi ja niin edellen, kunnes sinulla on 24 palaa.
  7. Annostele pellille 6…9 palaa, jätä reilusti leviämisvaraa.
  8. Paista 12 minuuttia.
  9. Nauti kylmän maidon kanssa.

Keksit pysyvät ihanan pehmeinä helposti vielä seuraavaankin päivään. Jos selviävät sinne asti :)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä