Gluteenittomat suklaamuffinssit

Gluteenittomat muffinssit valmistuvat helposti. Niin haurasta, mutta erittäin herkullista!

Gluteenitonta leivontaa -sivuilta löysin BB-valvojaisiin kivan ja helpon gluteenittoman jälkkäriohjeenkin; amerikkalaiset suklaamuffinssit. Tuunasin niitä hieman ”pakastin sulatukseen” -projektin vadelmilla.

  • 100 g pehmeää laktoositonta voita
  • 2½ dl luomukidesokeria
  • 2 luomukananmunaa
  • 1 dl laktoositonta luomukevytmaitojuomaa
  • 4½ dl Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta (”kaikkeen leivontaan”)
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 100 g tummaa laktoositonta suklaata
  • 1 dl vadelmia

Lisäksi tarvitset kulhon, puuhaarukan ja muffinssipellin tai -kuppeja.

  1. Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseoksen joukkoon.
  3. Lisää taikinaan viimeisenä rouhittu suklaa.
  4. Jaa taikina 12 muffinssivuokaan tai muffinssipellin koloihin. Itse käytin silikonista 12-koloista ”peltiä”. Se oli virhe, kts. alla.
  5. Painele jokaiseen muffinssiin muutama vadelma.
  6. Ripottele vielä isoja suklaanpalasia muffinssien päälle.
  7. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Muffinssit saivat rauhassa jäähtyä parvekkeella, mutta kaveritpa eivät halunneet millään irrota silikonipesistään. Vaikka olin voidellut ne, ja silikoniin ei tartu mikään eikä silikoni tartu mihinkään? Olisikohan pitänyt jauhottaa… Kerrohan jos tiedät vinkkejä tähän. Irrottelin ne myöhemmin sahaten veitsellä reunat irti, plopsauttelin kupit nurin ja laitoin kaverit paperisiin vuokiin.

Itselle muistiin: laita silikoninen muffinssipelti ensin uuniritilälle ja ryhdy vasta sitten täyttämään koloja. Täytetty pelti on paljon helpompi nostaa uuniin ritilän avittamana, kuin lerpsahteleva silikoniläppyrä.

Päälle pursottelin valkosuklaa-lime -kuorrutuksen.

Kuorrutus:

  • 2 rkl voita
  • 2 dl ruokotomusokeria (Fair Trade)
  • 2 tl Lime Curdia
  • 70 g valkosuklaata
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

Lisäksi tarvitset sähkövatkaimen ja kulhon.

  1. Pehmennä voita hieman mikrossa.
  2. Vatkaa sokeri varovasti joukkoon.
  3. Vatkaimen käydessä, lisää loput aineet.
  4. Ensin lime curd.
  5. Sulata valkosuklaa mikrossa ja lisää joukkoon.
  6. Lisää lopuksi tuorejuusto lusikallinen kerrallaan.
  7. Laita massa pursotuspussiin ja jääkaappiin hieman jäähtymään.
  8. Pursota esim. nauha aloittaen ulkokehältä, tai turauttele tähtiä vieri viereen.

Muffinssit olivat oikein hyvän makuisia, mutta todella hauraita. Vähän kuin porkkanakakun koostumus. Jokaiselle syöjälle kannattaakin varata oma murukaukalo :)


2 kommenttia artikkeliin “Gluteenittomat suklaamuffinssit

    • Kiitos Tiina, hyviä kyllä ovat! Kohtahan sitä vietetään BB:n päättäjäisiä, joten pitää taikoa jälleen jotain gluteenitonta :)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muuta hyvää settiä